RAHSIA TEKNIK MUDAH JAWAB SOALAN TEMUDUGA

          Mungkin ramai yang bersetuju bahawa menghadiri sesi temuduga pekerjaan lebih sukar daripada menghadapi peperiksaan akhir tahun. Penampilan tidak meyakinkan, kurang persediaan dan silap teknik dalam menjalani sesi temuduga merupakan antara penyebab kegagalan seseorang itu mendapat pekerjaan yang ditawarkan.
Walaupun anda segak dalam menghadiri temuduga, akan tetapi apalah maknanya jika anda gagal menjawab soalan temuduga. Ianya merupakan perkara yang sia-sia sahaja. Melalui pengalaman saya, jika kita hanya membaca tanpa membuat latihan menjawab soalan, ianya merupakan perkara yang sia-sia. Banyak soalan yang kita tak boleh jangkakan. Kadang-kadang apa yang kita baca hanya akan disoal oleh temuduga dalam satu atau dua soalan sahaja, yang selebihnya lebih kepada situasi semasa.
          Akan tetapi anda tak perlu risau, banyak soalan-soalan temuduga telah diterbitkan didalam buku fizikal mahupun digital (e-book). Terdapat pelbagai bentuk soalan yang telah diterbitkan dikedai-kedai buku. Jika anda rajin untuk mencari buku tersebut, silalah buat pilihan yang terbaik. 
          Jika anda sukar untuk berbuat demikian, anda boleh search di internet. Ianya Mudah, cepat dan menjimatkan waktu. Antara salah satu sumber ebook yang sesuai adalah bertajuk "TEKNIK RAHSIA MUDAH MENJAWAB SOALAN TEMUDUGA" dengan harga RM50 sahaja. Buku ini diterbitkan dalam format PDF. Anda boleh buka dan baca ebook ini dimana-mana saja selagi anda mempunyai laptop atau ipad.
Sebelum anda membeli e-book ini, saya ingin membuat ulasan sedikit berkenaan dengan ebook ini. Berikut adalah ulasan saya secara ringkas:

E-book ini diilhamkan oleh seorang penulis yang bernama Abdul Hafiz Khildin. Didalam e-book ini terdapat pelbagai kajian soalan yang sering ditanya oleh pihak penemuduga dengan erti kata lain "Famous Question" yang sering kali gagal dijawab oleh individu yang ditemuduga. Ebook ini ditulis dalam dwi-bahasa iaitu bahasa malaysia dan bahasa inggeris.
Ebook ini dibahagikan kepada beberapa bab dan diikuti dengan lampiran angensi pekerjaan yang popular di malaysia. Soalan dan jawapan yang disediakan banyak berkenaan dengan komunikasi (commnication), Khidmat Pelanggan (Customer service), Pendidikan (education), Kemahiran interpersonal (Interpersonal Skill), Motivasi (Motivation), kerja berpasukan (Teamwork) dan banyak lagi. Selain itu ebook ini juga akan mendedahkan strategi menjawab disebalik soalan yang ditanya oleh penemuduga. Apakah yang sebenarnya yang penemuduga cuba dapatkan daripada anda dengan menanyakan soalan-soalan tersebut.
          Akhir sekali penulis akan tunjukan kepada anda contoh jawapan sebenar yang sepatutnya anda gunakan. Selepas membaca jawapan daripada penulis, anda boleh mereka cipta jawapan anda sendiri yakni jawapan yang bersesuaian yang boleh menarik perhatian penemuduga.
          Jadi, persoalannya, Bagaimana ebook ini membantu anda? Ok, mari kita lihat sama-sama tengok bagaimana ebook ini membantu anda dalam menjawab soalan yang akan dikemukan nanti. Ebook ini akan membantu:
Anda akan didedahkan rahsia kejayaan dalam temuduga. Anda akan belajar bagaimana menggunakan teknik-teknik yang betul dan professional semasa menjawab soalan daripada penemuduga.
  • Anda akan mengetahui bagaimana memberikan jawapan yang tepat kepada soalan-soalan yang berbentuk senario, situasi dan kelakuan.
  • Anda akan diberikan lebih 100 jawapan yang profesional iaitu jawapan yang menarik perhatian penemuduga seterusnya membantu anda memperoleh pekerjaan dengan lebih cepat berbanding calon lain yang tidak bersedia.
  • Anda akan dibekalkan dengan soalan-soalan yang anda boleh tanya kepada penemuduga yang menunjukan yang anda melakukan sedikit homework sebelum menghadiri temuduga dan sangat serius untuk bekerja di syarikat tersebut. 
  • Membantu anda ceria ketika proses temuduga. Ini kerana dengan memberikan jawapan yang unik dan menarik, anda akan rasa lebih tenang, berkeyakinan tinggi dan bersedia.
  • Sesuai untuk anda yang baru menamatkan pengajian dan masih belum pernah menghadiri temuduga. Ia akan membantu anda mendapatkan pekerjaan pertama dengan cepat.
  • Terdapat banyak cara disediakan untuk menjawab satu-satu soalan. Ada soalan yang mempunyai 5,6,7 dan 8 jawapan yang berbeza.

          Secara keseluruhanya ebook ini banyak mendedahkan rahsia berkenaan dengan teknik menjawab soalan temuduga dengan betul. Tanpa teknik yang betul, peluang untuk anda bekerja ditempat tersebut amat tipis. Jadi saya amat mengesyorkan ebook ini kepada anda yang baru mula melangkah ke alam pekerjaan.

          Bukan itu saja, jika anda memiliki ebook ini, anda juga akan diberikan BONUS. Antara bonus yang dibagi secara percuma kepada anda adalah "PANDUAN LENGKAP MENULIS RESUME". Resume amat penting sebagai first impression bagi penemuduga terhadap kamu bagi memenuhi kriteria yang mereka mahukan. Jadi Bonus ini akan memberikan anda panduan untuk menulis surat resume yang berkesan.
Bonus yang kedua adalah, "KOLEKSI SURAT BERKAITAN PEKERJAAN". Bonus ini akan mengajar memberi panduan kepada anda bagaimana untuk memohon pekerjaan, surat terima kasih dan sebagainya.
Bonus yang seterusnya adalah "7 KEYS TO SUCCESS". Bonus ini ditulis dalam bahasa inggeris yang mendedahkan 7 cara untuk berjaya dalam hidup.
Bonus yang terakhir adalah merupakan "KUPON DISKAUN RM 10" jika anda ingin membeli ebook kuasai Bahasa Inggeris.

Adakah anda masih ragu-ragu dengan ebook ini. Ok saya tunjukan testimonial bagi mereka yang dah membaca ebook ini.

TESTIMONIAL

"Antara ebook yang terbaik yang pernah saya baca berkenaan dengan temuduga."
Ebook Koleksi temuduga ini merupakan antara ebook yang terbaik yang pernah saya baca berkenaan dengan temuduga. Sebelum ini pun saya pernah menghadiri dalam beberapa siri temuduga, dan saya cuba bandingkan dengan info yang dikongsikan di dalam ebook ini, ianya sangat-sangat berguna.
Banyak soalan yang kita tak jangkakan untuk disoal, telah dikupas secara detail di dalam ebook ini. ia lengkap dengan penggunaan dwibahasa yang memudahkan kita untuk memahaminya.

Ikhlas,

rahmanbasri
Rahman Basri
..........................................................................................

Sebuah Panduan Temuduga Yang Lengkap!
Penting bagi kita untuk mempersiapkan diri sebelum menghadiri sebarang temuduga, kerana temuduga boleh diibaratkan satu medan tempur bagi bersaing dengan beratus-ratus orang dalam merebut jawatan yang ditawarkan!
Namun dalam perebutan ini kita perlukan strategi yang lengkap bagi memastikan kemenangan adalah milik kita dan paling penting ialah untuk stand out from the crowd and be a winner!
Kita perlu pakar & mahir dalam temuduga untuk berjaya merebut jawatan yang ditawarkan.
Semuanya terkandung dalam panduan temuduga ini!
Tahniah Saudara Hafiz Lidin!
amirulhafiz
Amirul Hafiz,
.......................................................................................

"Kali pertama saya melihat panduan temuduga diberikan dalam dua Bahasa iaitu Bahasa Inggeris dan Melayu."
Jika anda mahu pergi ke satu temuduga kritikal dan hanya mempunyai masa satu hari untuk buat persediaan elok mendapat khidmat seorang coach. Tetapi jika susah cari atau tidak cukup bajet inilah panduan yang wajib dihayati. Ini kali pertama saya melihat panduan temuduga diberikan dalam dua Bahasa iaitu Bahasa Inggeris dan Melayu. Lebih-lebih lagi versi digital. Bagi mereka yang tidak mahir Bahasa Inggeris anda boleh mempelajari cara bercakap dalam BI sekaligus memperbaiki pertuturan BM. Bagi mereka yang mahir BI tetapi sukar bertutur dalam BM pastinya tidak ragu mencuba nasib contohnya dalam sektor kerajaan.
Penulis juga prihatin kepada dilemma graduan baru. Ini kerana graduan baru antara lain tidak dapat menggunakan pengalaman sebagai aset. Usah kata graduan baru, mereka yang berpengalaman pun boleh diperangkap apabila ditembak soalan-soalan pelik. Nasib baik penulis memberikan huraian khusus bagaimana menggunakan soalan sebegini sebagai batu loncatan untuk mendapat kerjaya idaman anda.

sunthara
Sunthara Segar
 .......................................................................................

"Amat sesuai untuk dijadikan bacaan ilmiah yang penting kepada sesiapa yang mencari pekerjaan."
Pada mulanya, saya sangkakan Saudara Hafiz hanya menjual panduan temuduga yang boleh didapati melalui internet sahaja mengenai soalan-soalan temuduga dan cara menjawabnya. Secara keselururuhan saya tidak tertarik dengan panduan ini.
Namun jangkaan saya tidak tepat sekali apabila diberi peluang oleh Saudara Hafiz untuk memberikan review jujur terhadap panduan ini. Ternyata setelah mebaca panduan ini, saya tahu panduan ini tidak boleh didapati dalam internet mahupun kedai-kedai buku yang menitik beratkan pelbagai soalan dan cara menjawabnya secara profesional untuk mendapatkan pekerjaan.
Saya sebagai pelajar tahun pertama di sebuah IPTA amat beruntung kerana diberi peluang membaca dan memberi review ini kerana panduan yang ditulis oleh Saudara Hafiz amat berbaloi-baloi dimiliki oleh bakal graduan mahupun graduan yang sedang mencari pekerjaan pada hari ini. Saya amat bersyukur kerana mendapat pendedahan soalan-soalan dan cara menjawabnya seawal ini melalui panduan ini.
Tanpa saya beselindung, berani saya katakan panduan ini amat sesuai untuk dijadikan bacaan ilmiah yang penting kepada sesiapa yang mencari pekerjaan.

faiz
Faiz Shafie
.....................................................................................

"99% rahsia kejayaan dalam temuduga telahpun dicoretkan di dalam panduan ini."
Panduan Soalan Temuduga memang sangat membantu mereka yang sedang bersiap-siap untuk menghadiri temuduga. Saya pun boleh aplikasikannya bila tiba masanya saya dipanggil untuk temuduga.
Keistimewaan yang ada dalam produk ini ialah, ia direka dalam bentuk dwibahasa. Bahasa Melayu ada, Bahasa Inggeris pun ada. Jadi ia sesuai untuk mereka yang akan menghadiri temuduga yang menggunakan BM atau BI sebagai medium komunikasi.
Panduan ini juga sesuai untuk mereka yang bakal ditemuduga untuk bekerja di dalam sektor awam mahupun sektor swasta. Hal ini kerana panduan ini menyampaikan mesejnya dalam bentuk umum serta mudah disesuaikan dengan keadaan semasa.
Panduan ini mungkin tidak 100% membantu calon untuk lulus dalam temuduga yang mereka hadiri, tapi setidak-tidaknya 99% rahsia kejayaan dalam temuduga telahpun dicoretkan di dalam panduan ini. Selebihnya 1% datangnya daripada sifat percaya terhadap kemampuan diri sendiri.
anwar
Anwar Yassin


DOWNLOAD SEKARANG
 SILA DAPATKAN EBOOK INI SEMENTARA IANYA MASIH ADA. KLIK DISINI UNTUK DOWNLOD PANDUAN INI.

No comments:

Post a Comment